never feeL aLone!

Follow by Email

Followers

OWNERS

OWNERS

15 Apr 2012

: 3 tahun memendam rasa dan ini pengakhirannya :

assalamualaikum..

SubhanALLAH.. ALhamDuLiLLah.. 

tenang..

terima kasih ALLAH atas sehari Lagi nafas ini terhembus.



3 tahun.. jyeah.. frankly speaking, its not a short journey. not a short time. 3 tahun yang aku ambil untuk mengenali diri dan pencipta.

3 tahun yang penuh dengan ketawa
3 tahun yang penuh dengan air mata
3 tahun yang penuh dengan amarah
3 tahun yang penuh dengan ketenangan
3 tahun yang memberi rasa dan makna berbeza
3 tahun yang mengajar..
3 tahun aku memendam rasa.. 3 tahun yang tak langsung surut dengan cabaran.. ALLAHuakbar... ALLAH Maha Besar.. ALLAH.. 3 tahun yang tersepit.. moment 3 tahun ni bermakna bagi aku..

3 tahun ini aku banyak kawan baru, dan aku banyak hilang kawan.

Tahun-tahun eksperimen. Tahun yang berlalu yang penuh dosa dan khilaf. yang penuh lalai dan dusta.
Tahun-tahun yang beristiqamah dengan yang ganjil-ganjil, yang pelik-pelik, yang tidak masuk akal.

3 tahun ini, aku kerap terjatuh, dan lambat untuk bangun semula.. sering pula aku menangis dan lambat untuk surut.. 3 tahun ini, amarah itu terkurang, tapi emosi itu berganda.. 3 tahun aku berekspresi dengan riak yang terkabur-kabur..  3 tahun ini sukar.. amat.. melaluinya, memerlukan kekuatan.. membentuk diri lebih berdikari tanpa teguran dan bimbingan sesiapa.. 3 tahun yang perit..

3 tahun ini, aku mohon untuk tidak berulang, tapi aku akan kenang selalu.. moment *mencari diri* aku kira.. :)

dan noktah yang aku letakkan itu, semoga tidak terpadam dan terhakis.
aku sudah penat mengejar diri.
semoga ALLAH sentiasa memberi aku hidayah
dan peluang untuk menjadi kalifah yang lebih baik
dari semalam..

hidup aku biasa-biasa.. tiada yang lebih dan terkurang. takde obsesi dan benci melampau.

then my friend's asked me: "macam mana hidup tanpa obsesi?"

how am i living without obsession and so on? 

senang je, hidup dengan tenang dan bahagialah!
kalau rasa nak suka, suka. nak tak suka, tak suka. nak layan, layan.
diorang bagi, kita amik and dengar and tengok and layan. 

its true.. i am not a gamers, not a moviers, not a kpop lovers, not a novellars, not a comicers, not a song lovers, not a shoppers, a fisher(ayat pa ni oi), not a texter(ni pun out of grammar), not a apa-apalah. tiada tiada. maybe i am born not to an obsessor.. a plain thinker. :p

aku hidup macam ni. buat apa yang patut dibuat. dan jauhkan apa yang patut dijauhkan. :)


hey, but i am a political reader! Love to read and live in my own world with the books. heheh












hey, how's your life guys?




semoga di bawah lindungan ALLAH hari ini dan seterusnya!

assalamualaikum!

jangan lupa tunjuk gigi!



KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

2 comments:

hafiza ali said...

i dun get u..3thn..emm..emm

lilo chan said...

its simPLe... people dont know how i travel my life for this 3 years. its aBsoLuteLy hard.. my schoOLhood seriousLY DIFFER from my matric and uni's Life.. i'm hurDLe uP.. how much i faLL.. and how i try to rise Up again.. now i'm rising.. and yeah.. stiLL trying.. pRay for me for a better Life.. :)
May ALLAH BLess u and us and aLL of us..

EH,TAK BOLEH EK?