never feeL aLone!

Follow by Email

Followers

OWNERS

OWNERS

30 Sep 2012

..si amatur..

assaLamuaLaikum! hai kamu yang memBaca.. semOga ALLAh sejahterakan hidup kaLian..




sO Long diDnt drop any singLe word here sinCe the very Last post.
tak ada update pasaL Last Ramadan, first SyawaL, even the Last Raya pun, jari jemari tak terasa nak bukak webpage ni dan menuLis apa-apa. *ni tandanya sikap malas tergunung dengan tinggi*

wink wink! :p




Hmm.. just today, out of sudden, terasa nak share something. its the matter of heart. *aisehh, terasa malu*



weLL Begin.. *padahal tak tau nak start cemana!*

its 6 months and something aLready..*see, tarikh pun tak ingat!*

[menaip dengan kadar degupan jantung 10km/j.. cooL dan tenang habis.. hehe]

weLL speak, aku memang amatur bab hati dan perasaan. nak bercerita dan post dekat FB in reLationship tu, memang bukan cara aku. segan. dan maLas orang tau. aku ceritakan dekat sini sebab tak ramai yang akan baca. so, tak deLah kena tuju sejuta soaLan. cukup kaLau yang rapat-rapat je tau..

Lagipun, aku orang biasa. no extraordinary things about me. beLiau pun sama. kami ditarbiyahkan dengan cara yang sangat sederhana. jadinya, kiteorang menjaLani satu kehidupan yang sederhana dan berkawan pun dengan cara yang sederhana. :)

eh, tapi aku senang macam ni. hehe

 apa aku nak cerita Lagi..?? hehe.. emm.. sedikit tentang diri beLiau secara ringkasnya..

nama ********* Bin *****. He's 2* now. UMSian jugak, merangkap senior La.. hiewhiew.. SchooL of PsychoLogy and CounseLing.. Lepas ni dah nak graduate kan?? my CongratuLations and i wish u aLL the best in compLeting your FinaL year!! ooyeah!
ok samBung. Dia biasa. biasa je. :) tapi kebiasaan tu yang aku suka. nak kata hensem, kacak, smart, bergaya, oh entah! haha. Kakak aku cakap hensem. yeLa kot. manis. kaki BoLa macam aku, pendiam, Lucu, simpLe, kuat makan, tak berkira.. tu je La yang boLeh cerita. nak cerita semua, nanti panjang sangat entry ni.


tak mudah sebenarnya proses perkenaLan ni. aku admit, aku pernah berputus asa. banyak perkara yang aku tak jangka jadi. aku tau dia juga mengalami ribut yang kuat daLam hidup dia. semoga aku terus kuat untuk kuatkan dia. ALhamduLiLLah, semangat beLajar aku masih sama macam kaLi pertama aku jejak kaki kat Sabah ni. pointer aku masih baik dan insyaALLAH, akan Lebih baik. aku taknak nanti apa-apa jadi dengan resuLt aku, orang akan saLahkan beLiau waLhaL confirm-confirm saLah tu datang dari aku. ok, aku rasa jari aku dah banyak sangat menaip.oh ye, tak ada gambar apa-apa sebab tak ada gambar. hahahaha. so, jangan tanya apa-apa dah memandangkan aku dah cerita kat sini kan. kaLau ada apa-apa nak tau, pm. tapi tak jamin aku pandai nak jawab soaLan korang.*ni bagi yang bertanyaLah* hehe

p/s untuk beLiau; proses untuk berubah tu bukan mudah. insyaALLAH, ALLAH toLong. kuatLah wahai hati. dan pegangLah semua janji. tak tahu Lepas ni akan adakah Lagi peLuang untuk kita. semoga kita menjadi baik untuk satu sama Lain. sori, saya memang tak pandai bab-bab ni. er.. kita Geng kan? hehe

peeps, tiLL then, senyum seLaLu ok? :]


jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

16 Aug 2012

..SometHing is Leaving us..



 we are in 27 days oF Fasting mOnth. hOw dO we fiLL uP the emPty space..?

saLam aLaik peepS!





sana sini, sanGat bOLeh namPak, semua oRang(includes me), we are Running fOR syawaL isnt it?? just a Few yang masih bertatih-tatih, bermesra-mesRa, berKasih sayang Dengan BULan muLia ini. ALLAH..


inDeeD, sedih kan when Ramadan is COmes tO the enD..


 entah kan masiH aDa yang beLum Pun satu raKaat taRawih. ataU BELum ada Pun yang menyemak hatta seheLai mukaSurat KaLam suci ALLAH.. beLum ada yang Sempat menaFKahkan Harta, berzakat, Bertadarus, dan sebaGainya.


tak keterLaLuan kaLau dikatakan masih aDa yang beLum memBuang Sifat negatiF Dan menanam Sifat neGatiF daLam Diri.
1
maLaH aDa yanG tiDak meraSakan Pun KehaDiran Bulan RamaDan ini!

Masya-ALLAH.....


Kenapa dan menGapa..? PersoaLan yang hanya Kita dan ALLAH s.w.t yang taHu..

Saudaraku, saHabat hanDai, teman Karib, Rakan-rakan, jiran tetanGGa, dan sesiaPa sahaja Yang memBaca ini, sahutLah seruan ALLAH... samButLah sebeLum terLambat..


jangan Biarkan PertamBahan USia dan Datang dan perginya RamaDan, hanya satu yang Sia-sia dan tiaDa maKna Untuk kita.

Maknyanya aDa, wujud dan sangat jeLas. CariLah... they are there.. waiting for U..

semoga ALLAH memberkati Kita semua Hendaknya..






saLam RamaDan 27 1433H




jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

11 Jun 2012

.snow white and.....

Salam alaik!

hai! hai! hai! hai!!

So Long didnt write anything since my Last Post! 






na.. i Just finished my second paper today; ARABIC. :)

ALhamDuLiLLah, and i wish to get a Good grade then......... :]







aaa. yeah. my entry wasnt for anything. just for fun coz out of sudden when i read Hilal Asyraf's status on FB, he mentiOned aBout Snow White and the Huntsman, i feel like to watch them. i mean the movie. and out of sudden, i think of someone
.
.
.
.
.
.
.

:]

I've no extraordinary one to accompany me to watch movie again.. 



 feeling empty..





but hey, dont think of someone who didnt even think of us. :)






wish me best of luck for tomorrow's paper.    : D

jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

1 May 2012

: i am not an answer scheme :

satu    : tolong respect usaha orang lain
dua     : tolong hormat kerja orang lain
tiga     : tolong jangan suka hati main tarik kerja orang and tangkap gambar (ini melampau)
empat : tolong jangan marah kalau kawan anda tidak membenarkan anda copy kerja dia
lima    : tolong jangan sewenang-wenangnya mengatur kawan anda dengan jadual dan kerja anda

*i am not mad if u use the nice way to get the answer. its not an offence to ask! i never say no if u ask me to teach u how and what to do. For i am not that intelligent. i know it. i am not too clever and too good in all aspects. But at least, i did everything on my own. if i dont know, i ask. not copy. I know sharing is caring. But if we had a discussion about certain work given by lecturer, thus get the same answer, i dont even mind. But this is COPY. and to me its illegal and too much to snap picture of others answer. its kinda dissapointed if u did something on ur own, tried so many way to get the answer and ur friends just copied. Please dont do something rubbish Like this anymore. Please do something and put all ur effort in it, then u know how u feel to see ur answer be steal by copycat! and copycat is UNACCEPTED and FORBIDDEN to me.

p/s : to those who are willing to ask, and get the answer and elobarate it in ur own words, my congratulations and thank you. keep up the good work. u've done something superb yet showing that u'r respecting other's work.

seriously i dont like things like that. i'm sorry i'm not a good friend. sorry that i'd mad. May ALLAH bless all of us.

assalamualaikum



jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

28 Apr 2012

 will stop blogging for some times..

till the next posts, see ya!


may ALLAH BLess all of us.. :)

assaLamuaLaikum






















jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

15 Apr 2012

: 3 tahun memendam rasa dan ini pengakhirannya :

assalamualaikum..

SubhanALLAH.. ALhamDuLiLLah.. 

tenang..

terima kasih ALLAH atas sehari Lagi nafas ini terhembus.



3 tahun.. jyeah.. frankly speaking, its not a short journey. not a short time. 3 tahun yang aku ambil untuk mengenali diri dan pencipta.

3 tahun yang penuh dengan ketawa
3 tahun yang penuh dengan air mata
3 tahun yang penuh dengan amarah
3 tahun yang penuh dengan ketenangan
3 tahun yang memberi rasa dan makna berbeza
3 tahun yang mengajar..
3 tahun aku memendam rasa.. 3 tahun yang tak langsung surut dengan cabaran.. ALLAHuakbar... ALLAH Maha Besar.. ALLAH.. 3 tahun yang tersepit.. moment 3 tahun ni bermakna bagi aku..

3 tahun ini aku banyak kawan baru, dan aku banyak hilang kawan.

Tahun-tahun eksperimen. Tahun yang berlalu yang penuh dosa dan khilaf. yang penuh lalai dan dusta.
Tahun-tahun yang beristiqamah dengan yang ganjil-ganjil, yang pelik-pelik, yang tidak masuk akal.

3 tahun ini, aku kerap terjatuh, dan lambat untuk bangun semula.. sering pula aku menangis dan lambat untuk surut.. 3 tahun ini, amarah itu terkurang, tapi emosi itu berganda.. 3 tahun aku berekspresi dengan riak yang terkabur-kabur..  3 tahun ini sukar.. amat.. melaluinya, memerlukan kekuatan.. membentuk diri lebih berdikari tanpa teguran dan bimbingan sesiapa.. 3 tahun yang perit..

3 tahun ini, aku mohon untuk tidak berulang, tapi aku akan kenang selalu.. moment *mencari diri* aku kira.. :)

dan noktah yang aku letakkan itu, semoga tidak terpadam dan terhakis.
aku sudah penat mengejar diri.
semoga ALLAH sentiasa memberi aku hidayah
dan peluang untuk menjadi kalifah yang lebih baik
dari semalam..

hidup aku biasa-biasa.. tiada yang lebih dan terkurang. takde obsesi dan benci melampau.

then my friend's asked me: "macam mana hidup tanpa obsesi?"

how am i living without obsession and so on? 

senang je, hidup dengan tenang dan bahagialah!
kalau rasa nak suka, suka. nak tak suka, tak suka. nak layan, layan.
diorang bagi, kita amik and dengar and tengok and layan. 

its true.. i am not a gamers, not a moviers, not a kpop lovers, not a novellars, not a comicers, not a song lovers, not a shoppers, a fisher(ayat pa ni oi), not a texter(ni pun out of grammar), not a apa-apalah. tiada tiada. maybe i am born not to an obsessor.. a plain thinker. :p

aku hidup macam ni. buat apa yang patut dibuat. dan jauhkan apa yang patut dijauhkan. :)


hey, but i am a political reader! Love to read and live in my own world with the books. heheh












hey, how's your life guys?




semoga di bawah lindungan ALLAH hari ini dan seterusnya!

assalamualaikum!

jangan lupa tunjuk gigi!



KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

13 Apr 2012

: Gotye + Kimbra made an awesome waLk on the earth's proJect! :

 dOnno how they enD up with stuFF Like this!





Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
Part of me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know 
Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
Somebody 


-right now, aLL i can do is nothing. naa.. everything just FLashing into my minD riGht now.. seizing!
remember of the song that We sang that night? now i changed it a LiL bit so it wont make anY susPicious thinking.

if u were to dissapear
Like turn into a cat or bug
i wont cried like a baby
and one day i'll make it
a good story to tell
so today is unlike any other day
(Remember how we sang happily through the chorus)
Lets talk on the phone longer
because...............



heyyy. what's wrong with the sad song? haha. tiLL then smiLe happiLy aLways Yeah!!!
fi amaanillah.. :)

assalamualaikum!


jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

27 Mar 2012

locomotion

pergerakan. dalam erti kata yang sebenar, bergerak. and what's wrong with the title..? jyeah. truly speaking, aku tak reti nak taip panjang-panjang lebar apa yang aku rasa walau mulut aku rajin bercerita, bercakap, berjenaka, tapi tak semua apa yang aku cakap tu, lahir dari hati dan dari apa yang aku rasa.because even blog ni public, tapi kisah aku tetap private. dan bukan semua public nak baca apa yang kita tulis, kan? they can read. but they can never understand.

er, aku still tak cakap apa kaitan dengan pergerakan kan?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

i am this type. see. melalut. that's why apa yang aku nak cakap, banyak yang terbuku. hahah

okeh, aim the topic!

bace betul-betul. nanti tak paham ape aku nak sampaikan..

kadang-kadang.. aku rase jiwa aku sangat mati.. aku rasa macam menjalani hidup tanpa roh.. kadang-kadang aku rasa melayang-layang.. 

the point is.. here, see! kadang2 perlakuan yang membunuh jiwa sendiri. bila sesuatu benda itu terjadi, lambat untuk aku berserah. Lambat untuk aku memohon. Sedangkan ALLAH yang mengatur tiap sesuatu.

penantian yang panjang ini, harapnya ALLAH perkenankan dengan sesuatu yang terbaik. 

kaLau menanti itu membuahkan bahagia, 1000 tahun pun aku tunggu. :)

 



kata-kata tak mampu gambarkan ape aku rase

KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

EH,TAK BOLEH EK?