never feeL aLone!

Follow by Email

Followers

OWNERS

OWNERS

10 Jun 2011

deLiciOus mOist CHoc cake!


tinG tOng.. assaLamuaLaikUm n seLamat Pagi..  berhabUk Dah bLog ni.. Lame tak jengUk.. hehe.. ai makLumLah.. busy tak ingat! dah tU p1 wmax yang daH Lame berbaKti tU, mACam meRAJUk pLak.. haiyaaaaaaaaaa... 

ok2.. dRop dOwn the sUbjeCt! nOw Lets FOcus On our main tOPic,, hehe.. haRini, LuLu nak ajak kOrang especiaLLy guLs yang memBace Entry ni UntUk mem'baking'!!! tRUELy gUys, this is simPle! anyBody can baKe! taPi hari ni Kite bLaja resiPi yang sentiasa lekat kat Otak LuLu ni Dulu. ok? =)

i made this Last Sunday.. reqUested frOm my bRo, faiz Ali.. this SPECIALLy For u.. (bLagak cam adik mithaLi) hehe

moist chocolate cake =)

BAHAN A.

21/2 cawan  tepung gandum
2 sudu teh  soda bikarbonat
2 sudu teh  baking powder
bahan2 ni diaYak bERsama ok? =)

BAHAN B.

3/4 cawan  minyak mazola
1 cawan  serbuk koko
1 cawan  air suam



1 sudu besar  serbuk kopi@nescafe
1 gelas  susu dutch lady


muLa2 masUkkn serbuk koko n aiR suam DULu.. kacau sampai sebati, then masUKKan minyak mazOLa, susu anD serbuk kOPi tU.. Ni supaya kOko x berketuL2.. Jangan LUpe ayak DULu seRBUk kOko tu ye??

BAHAN C.

2 1/2 cawan  gula castor
2 biji  telur
1 sudu teh  esen vanilla
bahan2 C diPutaR bersama Ok?

 then LEpas koRang sediakan semua bahan2 seperti di ataS, masukkan BAHAN A and BAHAN B ke daLam BAHAN C.. masuk satu persatU.. Putar sampai seBati sePerti Gambar Di bawah..
tenGok.. seBati kan? sO time memUtar ni memanG agak bisinG, pkai La headFOn.. haha

ok Geng.. aFter da settLe memUtar kesemua Bahan Di atas, masukkan bahan2 terseBut ke dALam LOyang.. sebeLum tu, pastikan LOyang teLah disaPu dengan mentega..
then, koRang masuKKan LOyang tU ke daLam ketUhar geLOmbang mikRo (oven La) yang dipanaskan dengan suHu 180' seLame 45minit,, ahhahah..
ini La Rupe kek yang meng'expand' seBab kite Letak baking POwder tadi,,

wott2.. reLax,, x siaP Lagi..
yang ni untuk tOPing!
BAHAN D:

1 cawan  serbuk koko
1 cawan  air suam
1 cawan  gula pasir
1 cawan  susu pekat manis
2 sudu besar  tepung jagung dicampur bersama sedikit air suam
2 sudu besar  mentega

masukkan satu persatu bahan2 ni.. kacau2 jangan sampai hangit anD KERas PLak ye?

then aPe nak BUat????????????
tOPing tadi tuangkan atas kek, baGi rata... tabUr chOcolate Rice..

TARAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!
PELik? memang La.. ni kek banh=jiR namenye,, moist die  takkan keras seBab kite TaK GUNe cooKing chOcoLate.. taPi yang ni sebab ter;upe nak beLi chOcoLate riCe, x deLa ye? haha
simPLe BUt I Like it this way...

eh, yang ni BUKan kek!
die ni yang sentiase menunGGu sehingga kek siaP.. muKE x mandi! hehehe
i baked awaL Pagi.. thats y..

yang ni jangan saLAH SanGka, ni BUKan sebahAGian resepi kek ye?
ni untuk saRapan that mOrning.. hehehehehe

so guys anD GuLs.. thats aLL i wanna share..
seRBa sedikit yang LuLu taU n untuK dikOngsi Bersama.. 
=)

seLamat menCUba!!!!!!!!







kata-kata tak mampu gambarkan ape aku rase

KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

EH,TAK BOLEH EK?