never feeL aLone!

Follow by Email

Followers

OWNERS

OWNERS

28 Apr 2012

 will stop blogging for some times..

till the next posts, see ya!


may ALLAH BLess all of us.. :)

assaLamuaLaikum






















jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

15 Apr 2012

: 3 tahun memendam rasa dan ini pengakhirannya :

assalamualaikum..

SubhanALLAH.. ALhamDuLiLLah.. 

tenang..

terima kasih ALLAH atas sehari Lagi nafas ini terhembus.



3 tahun.. jyeah.. frankly speaking, its not a short journey. not a short time. 3 tahun yang aku ambil untuk mengenali diri dan pencipta.

3 tahun yang penuh dengan ketawa
3 tahun yang penuh dengan air mata
3 tahun yang penuh dengan amarah
3 tahun yang penuh dengan ketenangan
3 tahun yang memberi rasa dan makna berbeza
3 tahun yang mengajar..
3 tahun aku memendam rasa.. 3 tahun yang tak langsung surut dengan cabaran.. ALLAHuakbar... ALLAH Maha Besar.. ALLAH.. 3 tahun yang tersepit.. moment 3 tahun ni bermakna bagi aku..

3 tahun ini aku banyak kawan baru, dan aku banyak hilang kawan.

Tahun-tahun eksperimen. Tahun yang berlalu yang penuh dosa dan khilaf. yang penuh lalai dan dusta.
Tahun-tahun yang beristiqamah dengan yang ganjil-ganjil, yang pelik-pelik, yang tidak masuk akal.

3 tahun ini, aku kerap terjatuh, dan lambat untuk bangun semula.. sering pula aku menangis dan lambat untuk surut.. 3 tahun ini, amarah itu terkurang, tapi emosi itu berganda.. 3 tahun aku berekspresi dengan riak yang terkabur-kabur..  3 tahun ini sukar.. amat.. melaluinya, memerlukan kekuatan.. membentuk diri lebih berdikari tanpa teguran dan bimbingan sesiapa.. 3 tahun yang perit..

3 tahun ini, aku mohon untuk tidak berulang, tapi aku akan kenang selalu.. moment *mencari diri* aku kira.. :)

dan noktah yang aku letakkan itu, semoga tidak terpadam dan terhakis.
aku sudah penat mengejar diri.
semoga ALLAH sentiasa memberi aku hidayah
dan peluang untuk menjadi kalifah yang lebih baik
dari semalam..

hidup aku biasa-biasa.. tiada yang lebih dan terkurang. takde obsesi dan benci melampau.

then my friend's asked me: "macam mana hidup tanpa obsesi?"

how am i living without obsession and so on? 

senang je, hidup dengan tenang dan bahagialah!
kalau rasa nak suka, suka. nak tak suka, tak suka. nak layan, layan.
diorang bagi, kita amik and dengar and tengok and layan. 

its true.. i am not a gamers, not a moviers, not a kpop lovers, not a novellars, not a comicers, not a song lovers, not a shoppers, a fisher(ayat pa ni oi), not a texter(ni pun out of grammar), not a apa-apalah. tiada tiada. maybe i am born not to an obsessor.. a plain thinker. :p

aku hidup macam ni. buat apa yang patut dibuat. dan jauhkan apa yang patut dijauhkan. :)


hey, but i am a political reader! Love to read and live in my own world with the books. heheh












hey, how's your life guys?




semoga di bawah lindungan ALLAH hari ini dan seterusnya!

assalamualaikum!

jangan lupa tunjuk gigi!



KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

13 Apr 2012

: Gotye + Kimbra made an awesome waLk on the earth's proJect! :

 dOnno how they enD up with stuFF Like this!





Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
Part of me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know 
Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
Somebody 


-right now, aLL i can do is nothing. naa.. everything just FLashing into my minD riGht now.. seizing!
remember of the song that We sang that night? now i changed it a LiL bit so it wont make anY susPicious thinking.

if u were to dissapear
Like turn into a cat or bug
i wont cried like a baby
and one day i'll make it
a good story to tell
so today is unlike any other day
(Remember how we sang happily through the chorus)
Lets talk on the phone longer
because...............



heyyy. what's wrong with the sad song? haha. tiLL then smiLe happiLy aLways Yeah!!!
fi amaanillah.. :)

assalamualaikum!


jangan lupa tunjuk gigi!
KALAU SENYUM TANDA BEST LA TUUUUUUU

EH,TAK BOLEH EK?